1090707790-66294084001243f14d763af8.jpg

Jedz mało i chudnij

Wartościowa
dieta znaczy zjadanie warzyw,
owoców, roślin strączkowych – a wszystko to w we
właściwych ilościach. 40 procent diety
winny stanowić warzywa. W
skutecznej diecie muszą
być pomidory, papryka, bakłażan, cukinia, brokuły, botwinka,
cebula, czosnek, cykoria, dynia, fasolka szparagowa, kalafior, kapusta, ogórki
i szeroki wachlarz warzyw. Nie może w niej
zabraknąć szparagów a także szpinaku. Najlepiej
przyrządzanych w wodzie lub na parze, nie smażonych,
bez dużej ilości dodatków. Ryby, drób, jaja kurze i
przepiórcze, mięso wołowe należy jeść raz lub dwa razy w
tygodniu. Cukier można konsumować od
czasu do czasu, czyli niezwyklerzadko,
bo nie jest to składnik potrzebny w diecie.Jedzenie co trzy godziny
sprawia, że nie jesteśmy głodni i organizm nie
gromadzi kalorii na zapas, nie domaga się wielkich ilości
pożywienia. Codzienne konsumowanie jest
kluczem do skutecznego
tracenia zapasów
tłuszczu. Porcje jedzenia powinny być małe –
konsumując mało możemy czuć się nasyceni,
naukowcy to opisali. 4-6 łyżek tłuszczu dziennie
na pewno wystarcza. Oleje
roślinne i oliwa są niezwykle
dobre dla zdrowia. Orzechy włoskie
{zawierają|mają w sobie|posiadazdrowy tłuszcz, więc
trzeba je koniecznie włączyć do
zrównoważonej diety. Należy
jadać składniki jak najmniej
przetworzone, bo tylko takie są bardzo zdrowe,zawierają to, co najlepsze. Warto zrezygnować z pokarmów oferowanych
w puszkach i słoikach, bo są one praktycznie bezwartościowe. Produkty muszą być dobrej
jakości, bo tylko wysoka klasagwarantuje smaczne i zdrowe jedzenie.

tekst dostepny na stronie : tadalis

kamagra